L7

Dit level gaat verder dan je durft te dromen. Hiervoor combineren we namelijk alle drie de anti-leklagen van Level 5. Op zichzelf zijn deze al fantastisch – kun je nagaan als we ze verenigen. De beste bescherming die er bestaat in bandenland..

level 7

 Tweevoudige anti-lek, voor tweemaal zoveel bescherming. De dun geweven EPS-laag wordt ondersteund door een laag van 1 mm rubber. Geen dikke rubberen laag – zo blijft de band licht en soepel.

KEVLAR® biedt een unieke vorm van lekbescherming. Het is een combinatie van aramidevezels, nylon en een speciale weefstructuur. Deze brekerlaag is 20% lichter, 5% sneller en wel 40% lekbestendiger dan die van andere banden.

 Bij Level 5 heeft de band een 3mm LPD anti-leklaag. Dit is een extra dikke laag rubber tussen het profiel en het karkas.

Level 5 met EPS is al een fantastische lekbescherming, maar we gaan nog een stapje verder: EPS van draad tot draad (BtB). Hierdoor zijn ook de zijwanden van de band extra beschermd.

 Level 5 met EPS is al een fantastische lekbescherming, maar we gaan nog een stap verder: EPS van draad tot draad (BtB). Hierdoor zijn ook de zijwanden van de band extra beschermd.

Ook sportbanden hebben lekbescherming nodig. Speciaal hiervoor hebben we de dunne EPS-laag geoptimaliseerd voor racebanden. Zo blijft de band superlicht en merk je als rijder geen verschil.

Banden met anti-lek Level 3 hebben een KEVLAR® Inside-laag. Deze bestaat uit 1,5 mm KEVLAR®-vezels – ook wel ‘supervezels’ genoemd – tussen het loopvlak en het karkas.

Hoe meer draden per inch (TPI) een karkas heeft, hoe steviger en lekbestendiger de band is. Een normaal karkas bestaat uit 22 tot 32 draden per inch. Bij anti-lek Level 2 zijn dat er maar liefst 60.

 Instaplevel 1 is een eenvoudige, maar goede lekbescherming. Hij bestaat uit een extra laagje beschermend rubber van 1 mm tussen het loopvlak en het karkas van de band.

Blijf up to date!

We houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen